2011. június 30., csütörtök

Schivelbusch: A vasúti utazás története - Jelenlegi ára: 2 130 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A vasúti utazás történeteA könyv listaára: 2600 Ft. Leírás:
A közlekedés fejlődése bizonyos értelemben állatorvosi ló, hiszen az a máig ható, példátlan fejlődés, amely a 19. század elején-közepén indult, mindenre kihatott: a tér és az idő léptéke megváltozott, de a vasutak megjelenésével átalakult a táj és bizony az ember látóköre is kitágult. A neves német művelődéstörténész ezt az összetett folyamatot mutatja be számos korabeli irodalmi művet, visszaemlékezést idézve, szemléletes illusztrációk kíséretében. A kötet technikatörténeti felvezetéssel indul, a későbbiekben pedig magával ragadják az olvasót a szerző fejtegetései arról, miként jött létre a vasút megjelenésével egy újfajta, perspektivikus látásmód, és ennek hatásaként miként alakultak ki újfajta kommunikációs formák, illetve ezzel összefüggésben a különböző kocsitípusok. Az okok és következmények finom dialektikájával a szerző így érzékelteti a technika és a társadalmi normák összefüggéseit, de egy külön fejezetben szemléletesen mutatja be az úszó palotáknak is nevezett amerikai folyami hajók mintájára megalkotott amerikai vagonokat, illetve az ilyen jellegű, tágas társalgókhoz hasonló fülkéket igénylő amerikaiak életformáját, utazási szenvedélyét, ennek nyomán az amerikai és az európai mentalitás különbségeit. A vasút városban való megjelenését, a városok arculatának átalakulását is elemző mű tehát egyfajta mentalitástörténeti mélyfúrás: azt a hatást értékeli lenyűgöző stílusban, amelyet a 19. században megjelenő technikai újítások a modern ipari társadalom emberének mentalitására gyakorolt. A tájékoztató irodalom bibliográfiájával kiegészített kiadvány az ipari társadalom története iránt érdeklődő legszélesebb közönség olvasmánya. ISBN: 978-963-9697-08-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 130 Ft

Az aukció vége: 2011-07-04 18:15
. Schivelbusch: A vasúti utazás története - Jelenlegi ára: 2 130 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése